Absolutt Spill, her på nettstedet absoluttspill.no, er en side som handler om alt som har med videospill og PC-spill å gjøre. Her får du mye informasjon om de beste og mest kjente spillene, noe som er interessant både for spillerne selv og for foreldre som vil forstå mer av hva barna holder på med og hva de kanskje kan få til jul.

Videospillenes historie går helt tilbake til 1971 og et spill som het Computer Space, som ble skapt av Ted Dabney og Nolan Bushnell. Dette er den typen spill der du måtte slippe nedpå en mynt for å spille, og brukte en svart-hvitt TV som skjerm. Spillet dukker faktisk opp i den klassiske filmen Soylent Green med Charlton Heston. I 1972 fulgte Magnavox Odyssey, som var den første hjemmekonsollen. Nå kunne du altså spille videospill hjemme, med basis i arbeidet til Magnavox etter en prototype som ble kalt den brune boksen. Det mest kjente av 1970-tallsspillene ble imidlertid Pong, som skulle bli legendarisk og noen ganger blir spilt selv i dag. Pong dukker også ofte opp som referanse i TV-serier og filmer.

Det var suksessen til Pong som gjorde at flere selskaper ble interessert i dette og at videospill etter hvert ble storindustri. Det neste store gjennombruddet var Space Invaders, som tok videospill inn i action og science fiction-verdenen og fikk enda flere til å spille videospill, men også enda flere industrikrefter interessert i å lage videospill.

Mange tror at videospill bare er for barn, men de aller fleste kundene av videospill er i dag over 30 år. Det reflekterer ikke bare at spill blir solgt som gaver til barn og unge, men at også voksne har begynt å spille i mye større grad enn før. Så mange forskjellige spill har blitt tilgjengelige at det nå er plass til både gutter og jenter, kvinner og menn bak kontrollene.