Mario Kart – Mario på fire hjul

Mario Kart er en serie spill der helten Mario fra Super Mario Bros. og hans venner og fiender kjører om kapp i go-karts på ulike magiske lokasjoner. Dette er altså en spinoff fra Super Mario-serien utgitt av Nintendo, men den har blitt umåtelig populær på egen hånd. Den har blitt godt mottatt av både kritikere og av publikum i alle aldre. Det er svært vanlig at alle i familien spiller dette spillet sammen. Dette har ført til at spillene allerede er solgt i over 100 millioner eksemplarer.

I spillet velger du selv hvilken rollefigur fra Mario-universet du vil være; det kan være Mario selv, broren Luigi, prinsesse Peach, eller en av de mange vennene og rivalene til Mario. Så mange som 12 karakterer kan kjøre mot hverandre. Dersom man spiller online kan man enkelt ordne så mange menneskelige konkurrenter man vil ha, hvis ikke spiller man med familie og venner og maskinen kjører de øvrige bilene. Litt som å spille på Rizk Casino, med et lykkehjul .

Mario Kart er ikke et vanlig kjørespill, for det er preget av at det all slags esker og lignende i veien som kan gi deg en boost, forårsake hindringer, eller gi deg muligheten til å skyte på andre konkurrenter med magisk sopp som får dem til å krympe eller sakne farten. Det går også an å legge igjen bananskall bak seg for å ødelegge for konkurrentene. Hvis du ligger langt bak får du gjerne også muligheten til å kjøre superfort en periode, slik at de som ikke er så gode får en liten mulighet til å henge med.

Alt dette gjør at et tilsynelatende svært barnslig spill har blitt ganske så populært også blant ungdom og voksne. Karakterene i spillet er nesten uimotståelige og svært morsomme, og hele Mario-kulturen gjør at du føler deg som del av et merkelig, japansk univers som er litt mer koselig og spennende enn hverdagslivet.