FIFA – det mest kjente fotballspillet

De aller fleste som spiller videospill og har den aller minste interesse for fotball har sikkert prøvd et av spillene i serien FIFA i løpet av sin livstid. Som de fleste antakelig allerede vet, er FIFA det internasjonale fotballforbundet, som har gitt sin velsignelse og copyright til Electronic Arts og dermed var med på å sikre denne serien suksess helt fra starten av. FIFA kom først ut i 1993 og konkurrerte den gang med mange andre fotballspill, men siden da har FIFA etter hvert blitt helt dominerende innenfor dette spillsegmentet.

FIFA var det første spillet med lisens fra det internasjonale forbundet, og har også ordnet med lisens fra alle de store ligaene som Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 (i tillegg til en lang rekke mindre ligaer). Dette gir FIFA lov til å bruke navnene på virkelige ligaer, klubber og spillere, samt også utseendet til spillerne, noe som gir en stor konkurransefordel. De siste årene har det vært Lionel Messi fra Barcelona, mange ganger kåret til verdens beste maxresdefaultfotballspiller, som har prydet coveret på FIFA-spillene. Før Messi var det (noe uforståelig) Manchester United-spissen Wayne Rooney som var spillets “ansikt”.

Det vanlige er at FIFA oppdateres hvert år, slik at for eksempel utgaven for sesongen 2015/2016 kalles FIFA 2016 i markedsføringen. I tillegg kommer ekstra spill for de store turneringene som VM, EM og Champions League, pluss managerspill.

FIFA er en av de mest vellykkede sportsspillene gjennom tidene. I tråd med fotballens store popularitet og utbredelse er spillet tilgjengelig i over 50 land og på nesten 20 språk. Til sammen har det blitt solgt mer enn 100 millioner eksemplarer av FIFA, noe som er rekord.

Hvis du er litt eldre og vil gå fra simpelthen å spille til å ta på deg en trenerrolle, kan du spille en av managerspillene fra FIFA. For de virkelig interesserte vil vi imidlertid anbefale PC-spillet Football Manager, som går dypere inn i fotballens vesen enn noe annet spill.